TANAP Nedir?
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP, projesinin amacı, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır.

TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacaktır.

TANAP Doğal Gaz Boru Hattı sistemi; 19 kilometresi Marmara Deniz geçişi olmak üzere toplam 1850 km ana hat ile Türkiye içerisindeki çıkış noktalarına olan bağlantı hatlarının işletmesinde kullanılmak üzere sayı ve nitelikleri aşağıda belirtilen yer üstü tesislerinden oluşmaktadır:

7 adet kompresör istasyonu,
4 adet ölçüm istasyonu,
11 adet pig istasyonu,
49 adet blok vana istasyonu ve
Türkiye’deki ulusal doğal gaz şebekesini beslemek üzere 2 adet gaz çıkış istasyonu

Projede yer üstü tesislerine ilaveten geçici olarak kullanılmak üzere işçilerin konaklayacağı kamp sahaları, boru depolama alanları ve erişim yolları da tesis edilecektir.

Başvuru Rehberleri ve İlgili Belgeler

Bu bölümde aşağıdaki dokümanları kullanarak başvuru süreci hakkında bilgi alabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak şu dosyaları indirebilirsiniz

  • – Küçük ölçekli hibe başvuru paketi
  • – Orta ölçekli hibe başvuru paketi
  • – Görünürlük kuralları
  • – II. Çağrı güzergahı üzerindeki yerleşimlerin listesi
  • – Boş zarf etiketi

08.08.2016 Tarihli Güncellemeler

  • – EK I. Küçük ölçekli hibe başvuru formu doldurma klavuzu eklendi
  • – EK I. Orta ölçekli hibe başvuru formu doldurma klavuzu eklendi
  • – Küçük ölçekli hibe başvuru rehberi, başvuru formu ve destekleyici belgeler güncellendi
  • – Orta ölçekli hibe başvuru rehberi, başvuru formu ve destekleyici belgeler güncellendi

Detaylı bilgileri içeren dosyaları indirmek için tıklayınız.